Családi vakáció a festői Isztrián

Utazás keresés
Részletes keresés
Családi vakáció a festői Isztrián - Horvátország - Isztria - Rabac
Családi vakáció a festői Isztrián
  • Időpontok:0 időpont
  • Ellátás:-
  • Közlekedés:-
  • Repulőtér:-
  • már -tól

Leírás
1. NAP: Utazás Horvátországba
Utazás egyénileg Rabac-ba. A szobákat 13 órától lehet elfoglalni. Az érkezést követően, az utazás fáradalmainak kipihenése után a gazdag büfévacsora kínálatából válogathatunk. Szállás 7 éjszakára: Hotel Hedera**** vagy egyik, szintén négycsillagos testvér szállodájában (a Maslinica Hotels and Resorts, a Flowers csoport egyik hoteljében). www.maslinica-rabac.com

2-7. NAP: A gondtalan nyaralás pillanatai: szabadidő vagy fakultatív programok
A bőséges svédasztalos reggeli (kávé, tea, sütemények, kenyér, sajt, tojás, gyümölcsök, kolbász, stb.) után élvezze a feltöltődés- pihenés jól megérdemelt pillanatait, gyönyörködjön a meseszép környezetben, élvezze a mediterrán napsütést, a kellemes időjárást, a helyi konyha remek fogásait, a tenger valószínűtlenül kék ragyogását, a hotel medencéit, a sportolási lehetőségeket vagy válasszon fakultatív kirándulásaink közül. A fakultatív kirándulásokra a helyszínen lehet jelentkezni, helyi szolgáltatók szervezésében, áruk euróban vagy horvát kunában fizetendő. Egyéni utazással foglalható ez a program, ennek során a fakultatív programok angolul zajlanak, és a jelentkezők számától függenek a lehetőségek. A tenger még októberben is kb. 20 fokos, a kirándulásokhoz pedig tökéletes a horvát ősz. A napokat mindig gazdag büfévacsora zárja.

8. NAP: Hazautazás Fájó szívvel veszünk búcsút Horvátországtól, és nyaralásunk sok szép emlékével gazdagodva, felfrissülten, kipihenten indulás haza Magyarországra.


Tervezett fakultatív programok

Isztria-túra
Fedezze fel a Horvátország ékköveinek számító városokat! Rovinj romantikus kis utcáival, a város védőszentjének, Szent Eufémiának templomával ejti rabul szívünket. Krculi-ban egy étteremben ismerkedünk a helyi ízekkel. Poreč egyik legfontosabb nevezetessége a VI. századból származó Euphrasius-bazilika.

Pula
Pulában, Isztria fővárosában megismerkedhetünk a város legfontosabb látványosságaival: a múlt titkait őrző, méltóságteljes, impozáns római amfiteátrummal (kívülről), az I. századból származó Sergius-diadalívvel, a Herkules-kapuval, a Kettős kapuval, az Augustus templommal, a kis római színház maradványaival. A városnézés során feltárulnak előttünk Pula gazdag, háromezer éves történelmének titkai. Ezt követően szabadprogram keretében bóklászhatunk a hangulatos óvárosban, kedvünkre felfedezhetjük titkait, és nem utolsó sorban megkóstolhatjuk a horvát gasztronómia jellegzetes fogásait.

Brioni
A 14 szigetből álló Brioni Nemzeti Park elképesztő keveréke a természeti csodáknak, és a gazdag történelmi örökségnek. Megcsodálhatjuk a Vénusz szentélyt, találkozhatunk Kokival, a papagájjal, aki még a nehéz esetnek számító John Malkovich-ot is elbűvölte, sétálhatunk ott, ahol John F. Kennedy, Sophia Loren, Erzsébet királynő is járt. Szafaripark, 15. századi gótikus templom, 200 dinoszaurusz lábnyoma, szabadon élő őzek és egy Tito-emlékkiállítás is újabb árnyalatát festi meg a szigetek sokarcúságának.

Velence
Hajóval két és fél óra alatt érjük el Velencét, a világ egyik legszebb, legromantikusabb városát. Az V. században alapított, 118 szigetecskéből álló Velence egésze egy csoda. A lagúnákon ringó gondolák jellegzetes csíkos pólós evezőseikkel, a Szent Márk tér galambjai, a Szent Márk bazilikán megcsillanó napfény, a Canale Grande-t, a város fő közlekedési útvonalát büszkén figyelő évszázados házak, a kis sikátorok számos művészt ihlettek meg. A város épületeiben a legnevesebb mesterek alkotásait őrzik: Giorgione, Tiziano, Tintoretto hallhatatlan művei a művészet dicsőségét hirdetik. Lehetőség lesz egyénileg felfedezni a kis utcácskák és hidak zegzugos rendszerét, ebédelni, vagy átélni a gondolázás életre szóló élményét.

Plitvicei-tavak
Az UNESCO-Világörökség listáján szereplő egyik gyöngyszem, Horvátország legnagyobb nemzeti parkja szépségével mindenkit elvarázsol. A tizenhat festői tavat vízesések és zuhatagok kötik össze. A kristálytiszta víztükrök, a friss levegő, a több, mint 1000 növényfaj biztosította burjánzó zöld környezet felfrissíti a testet és lelket. Az évi több, mint egymillió látogató mindegyike elragadtatottan tér haza a plitvicei látogatásról.

Halpiknik
Az egész napos program során Cres álomszép partvidéke vár ránk, ahova hajóval jutunk el. Az Adriai tenger legnagyobb szigetén élvezhetjük a csodálatos környezetet, az aperitif vagy a bor, és a kellemes ebéd (hal vagy húsétel) zamatát. Igazi felüdülést jelent az úszás, a pihenés, a napozás a hajón, vagy a strandon. Felkeressük a mintegy kétezer fős lakosságú Cres városkát is.

Opatija
A Kvarner-öböl partján található Abbázia, vagy más néven Opatija ma is rendkívül népszerű turisztikai célpont, de a Monarchia idején is divatos üdülőhelynek számított. Ferenc József császár, és az arisztokrácia tagjai is szívesen időztek itt a téli hónapok alatt, élvezték az enyhébb klímát, a páratlan környezetet. A közvetlenül a tengerpart mellett húzódó, nyüzsgő sétány, az árnyas parkok, a karcsú pálmafák, leanderek, a hegyek zöldjében magasodó elegáns villák időtlen, elbűvölő hangulatukkal érintik meg a látogatók szívét.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
Az ár tartalmazza
Szállás 7 éjszakára:
A 4*-os Flowers/Maslinica Resorts and Hotels komplexum egyik hoteljében
Elhelyezés erkélyes, tengerre néző szobában
Félpanziós ellátás:
7 büféreggeli
7 büfévacsora
Ingyenes parkolás a hotel parkolójában
Gyerekkedvezmény:
16.000 Ft/fő – 12 éves korig, 2 felnőttel egy szobában, harmadik ágyon
Egyéb
Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Turisztikai adó (helyszínen fizetendő): kb. 1 euró/fő/éj
Amiket ajánlunk Önnek:
Ebédcsomag: 22.990 Ft/fő/hét
Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 33.100 Ft/fő/hét

A GPS koordináták nem elérhetőek

Ma Počasí v Medulin - transparent 18°C
Holnap Počasí v Medulin - transparent 15 - 18°C
04-28 Počasí v Medulin - transparent 17 - 20°C
04-29 Počasí v Medulin - transparent 17 - 19°C