Csillagtúra a Fekete-Erdőben

Csillagtúra a Fekete-Erdőben, Németország, Schwarzwald, 2017-10-28, Reggeli
Csillagtúra a Fekete-Erdőben
  • Időpont:2017-10-28 - 11-04
  • Ellátás:Reggeli
  • Közlekedés:-
  • Utazás típusa:Körutazások
  • Időtartam:8 nap
  • Utazás ID:48281603
  • starstarstar
  • 99 990 Ft -0 %

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás

1. NAP: Utazás (lefoglalt utazási csomag esetén)
Utazás esti indulással Budapestről kényelmes, modern busszal kisebb megszakításokkal a Fekete-erdőbe. A Fekete-erdő egy igazi mesevilág: olyan érzésünk támad, mintha a levegőt harapni lehetne, a magas hegyek ölelte titokzatos erdők mintha ezernyi mesét őriznének, miközben a csend szinte lélegzik bennük, és a völgyekben a kristálytiszta tavakon táncot lejt a napfény.

2. NAP: Érkezés a Fekete-erdőbe
A reggeli órákban érkezünk meg a Fekete-erdőbe, ahol igazi, gazdag, hamisítatlan helyi reggeli vár ránk. (Utazási csomag része). Ezt követően lehetőség nyílik kis sétára, a környékkel való ismerkedésre. A hotelben a szobák elfoglalása délután 1 órától lehetséges. Az idegenvezető üdvözlő itallal köszönti Önt, majd részletekkel szolgál az előttünk álló napokról. A vacsora kellemes lezárását jelenti a napnak.

3. NAP: Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Straßburg és Obernai
Töltse kedvére az időt, vagy FAKULTATÍV programlehetőség (egész napos): Straßburg és Obernai. Utunk során áthaladunk Ortenau-n, és a Rajna völgyén, Európa szívébe, és fővárosába, a franciaországi Straßburgba. Itt található az Európai Parlament, az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai írósága is. Felkeressük a legfontosabb nevezetességeket: a székesegyházat, a Gutenberg – teret, a Petit France–negyedet (2000. óta az UNESCO – Világörökség része). Hajókirándulás keretében az Ill-folyóról is megcsodálhatjuk Straßburg varázsát. Majd Obernai felé tartunk, az elzászi borvidék egyik leggyönyörűbb városkájába. Elbűvöl majd minket a piactér a tipikus elzászi stílusú házikókkal. Egy borászatban a helyi nedűk kóstolása koronázza meg napunkat. Visszatérés a hotelbe, vacsora.

4. NAP: SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV: Elzász és Vogézek
Töltse kedvére az időt, vagy FAKULTATÍV programlehetőség Elzászban és a Vogézek vidékén. Colmar mellett, a Münster-völgyön át Munsterbe, a gólyák városába tartunk. Egy rövid ott-tartózkodás után a Vogézek-hegységben a Col de la Schlucht 1130 méteres magasságából csodálhatjuk meg az elénk táruló kilátást. A Vogesenhochstraße-t az első világháborúban hozták létre, a katonai utánpótlás biztosítása céljából. Ma népszerű turista útvonal, és csodálatos kilátással kényezteti az utazókat, mely a környező völgyekre nyílik. Megállunk egy sajtgyárnál, ahol a gasztronómiai élvezeteknek adózhatunk. Eguisheim az elszázi borút egyik bájos ékköve. Városnézést és szabadidőt követően visszatérés a hotelbe.

5. NAP: SASBACHWALDEN - MUMMELSEE - BADEN-BADEN
Reggeli után meghívjuk egy Észak-Fekete-erdőbe teendő kirándulásra! Ortenau szőlőslankáit csodálva haladunk Oberkirch és Sasbachwalden felé, mely Németország képeslapokra kívánkozó, bájos virágoskertje. Egy rövid ottani tartózkodás után majd a csodaszép Mummelsee partján élvezhetjük ebédszünetünket. Az ismert Schwarzwaldhochstraße (mely a legszebb Fekete-erdei turistaútvonalakat fogja csokorba 60 km hosszan) mentén vezet utunk Baden-Badenbe. Képet kaphatunk a történelmi fürdőváros legfontosabb nevezetességeiről. Visszatérés a hotelbe, vacsora.

6. NAP: Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Belchen – St. Blasien
Töltse kedvére az időt, vagy FAKULTATÍV programlehetőség: festői tájakon, Freiburgon, Staufenen, és a Münster-völgyön keresztül Belchen felé visz utunk. Itt kabinos libegővel jutunk fel Baden-Württemberg tartomány legmagasabban fekvő vendégházához (1240 méter), ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Fekete- erdőre. Az ebédszünet után St. Blasien vár ránk, ahol a katedrális impozáns kupolája nyűgöz le minket: ez a harmadik legnagyobb Európában. Útközben elsuhanunk buszunkkal az álomszép Schluchsee és Tittisee mellett. Visszatérés a hotelbe, vacsora.

7. NAP: Hazautazás (Lefoglalt utazási csomag esetén)
A reggelit követően a szobákat délelőtt 10 óráig kell elhagyni. Az egész nap rendelkezésünkre áll arra, hogy ajándékokat vásároljunk szeretteinknek, vagy kis szuveníreket magunknak. Este 19 órakor egy vacsora keretében kiélvezhetjük az utolsó pillanatokat a Fekete-erdőben (utazási csomag része), ezt követően indulunk haza.

8. NAP: Hazaérkezés
A délelőtti órákban érkezünk Magyarországra, Budapestre, felejthetetlen élményekkel csordultig telve.


Fontos információk!
A minimális létszám min. 20 fő. A program változtatásának jogát fenntartjuk! Foglalás a rendelkezésre álló szabad helyek számának függvényében lehetséges.
Az utazáshoz érvényes, új, kártya típusú személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

Az ár tartalmazza

Szállás 5 éjszakára: Hotel Bären, Oberharmersbach, Fekete-erdő
A félpanzió tartalma:
5 büféreggeli
5 büfévacsora
Üdvözlő ital érkezéskor
Észak-Fekete-erdő- kirándulás!
Magyar nyelvű idegenvezetés

Egyéb

Foglalási díj: 2900 Ft/fő
Egyágyas szoba felár: 32.000 Ft/fő/hét
Utazási csomag: 45.990 Ft/fő (oda-és visszaút busszal, +1 reggeli, + 1 vacsora, 1 bőrönd - 20 kg/fő, 1 kézipoggyász - 10 kg/fő)
Helyi turisztikai adó (a helyszínen fizetendő) kb. 2 euró/fő/éj
Amiket ajánlunk Önnek:
Baleset-és poggyászbiztosítás: 550 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: 3700 Ft/fő
Fakultatív kirándulási csomag: 39.990 Ft/fő Straßburg és Obernai (3. nap) Elzász-és Vogézek (4. nap) Belchen és St. Blasien ( 6. nap)
A buszra történő előzetes helyfoglalás az első 4 sorba 2000 Ft/fő
Fel-és leszállási lehetőségek: Budapest, Tata, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár (M1-es autópálya melletti pihenőnél)

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek