Fedezze fel a szerelem szigetét!

Fedezze fel a szerelem szigetét!, Ciprus, Észak-Ciprus, 2017-11-20, Reggeli
Fedezze fel a szerelem szigetét!
  • Időpont:2017-11-20 - 11-27
  • Ellátás:Reggeli
  • Közlekedés:repülő
  • Utazás típusa:Körutazások
  • Időtartam:8 nap
  • Utazás ID:49771489
  • 49 990 Ft 0 Ft-0 %
Leírás
1. NAP: Utazás Ciprusra
Utazás repülővel Budapestről Ciprus fővárosába, Nicosiába átszállásal. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe, Famagustába, mely a második legnagyobb város a török fennhatóság alatt álló Észak Cipruson. A kikötővel rendelkező település történelemi- és kulturális központ. Szállás: Famagusta környékén.

2. NAP: Famagusta
A görög Ammochostos szó jelentése „homokban elrejtett”. Ebből a névből alakult ki a középkorban a FAMAGUSTA vagy Mağusa elnevezés. A gyönyörű kikötőváros mediterrán stílusú épületeivel, meseszép tengerpartjával az utazók kedvelt célpontja. Felkeressük a zegzugos utcákkal gazdagított történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe. A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A velenceiek által emelt falak és védelmi rendszer az oszmánok elleni védekezést szolgálta. A keresztkupolás Szent Miklós-templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át a török hódítás során, de jellegzetes gótikus ívei még ma is jól felismerhetőek. A program zárásaként szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel. Felkeresünk egy szőnyegkereskedést is. Szállás: Famagusta környékén.

3. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program
Karpaz-félsziget, Kantara
Fakultatív program (ebéddel): az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították. A lélegzetelállító, aranyló-homokos tengerpart látványával nehéz betelni. A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye. Utunkat idilli tájon folytatjuk, kis falvak mellett, a Kantara-várig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket. A keresztes lovagvárat a középkorban alapították, az ellenséges támadások visszaverésére. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Famagusta környékén.

4. NAP: Szalamisz – Szent Barnabás kolostor – Kyrenia
A mai napon elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk, mely Tuzla és Szalamisz között magasodik. Az itteni keresztények számára ez a fontos szentély nagy jelentőséggel bír: emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz a Pedios folyó partjánál helyezkedik el. Az ókori városállam neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik. Jó állapotban megmaradt emlékei – a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek – bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak csodálatos világába, amikor Szalamisz nagy fontosságú antikváros volt. Folytatjuk utunkat Kyrenia-ba, melyet Ciprus gyöngyszemének is becéznek. Szállás: Kyrenia környékén.

5. NAP: Paphos/Dél-Ciprus Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel).
Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a közelmúlt politikai viharai megtépázták és ketté is szakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A törökök független államot kiáltottak ki Észak- Cipruson 1974-ben, de ezt a nemzetközi jog nem ismeri el. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit. Megtekintjük a mozaikokat, és 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő keretében bóklásszon kedvére és fedezze fel a környéket. Szállás: Kyrenia környékén.

6. NAP: Kyrenia
A mai kiránduláson feltárulnak Ön előtt Észak- Ciprus leggyönyörűbb városának titkai. A páratlan Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, elképesztő kilátást kínál Kyreniára. Ciprus nemcsak mitológiai háttérrel, hanem modern filmtörténeti érdekességgel is dicsekedhet: Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, a misztikus építményt inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában. Az Ötujj-hegységben (más néven Kyrenia-hegység) 713 méter magasan megbúvó Bellapais falucska neve a francia Abbaye de la paix elnevezésből származik, melynek jelentése „A béke kolostora”. Az apátság gótikus romjai a földközi-tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia elbűvölő kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik bőráruk vásárlására is, melyek szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

7. NAP: Nikosia
Ma Nikosia-val, Ciprus legnagyobb városával ismerkedünk. Karakterének egyik legjellegzetesebb vonása az a tény, miszerint Nikosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A Zöld Vonal választja el egymástól a déli, görögök által iranyított, és az északi, török fennhatóság alá tartozó részt. A történelmi városközponton átsétálva megérint majd minket a megelevenedő keleti varázs. A velencei falak, a Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset, a Selimiye-mecset a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A Buyuk Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát is élvezhetjük. Lehetőség ékszerek vásárlására. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

8. NAP: Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.
A kirándulások sorrendje változhat!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.Az ár tartalmazza
Repülőjegyet oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat
7 éjszakára szállás:
Minőségi, középkategóriájú hotelekben
7 reggelit
Magyar nyelvű idegenvezetést
Transzfereket
4 kirándulás AJÁNDÉK!
Famagusta kirándulás
Nicosia kirándulás
Salamisz kirándulás
Kyrenia kirándulás
Egyéb
Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 36.400 Ft/fő
Amiket ajánlunk Önnek:
Vacsora: 29.990 Ft/fő/hét
Fakultatív programcsomag (Karpaz/Kantara, valamint Vidék és emberek-kirándulás ciprusi esttel): 31.600 Ft/fő
Helyszínen foglalható fakultatív kirándulás (Paphos): kb. 24.900 Ft/fő (kb. 80 euró/fő)
Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén):
október 3-tól november 7-ig: 7.100 Ft/fő/éj,
november 7-től november 28-ig: 6.200 Ft/fő/éj

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
A TravelGOO! - Iseum Tours Utazási Iroda Általános Szerződési Feltételeit megismertem és elfogadom. Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével. Az adatvédelmi szabályzat itt található.

Az Ajánlatkérés beérkezésekor ellenőrizzük az árakat, a lehetséges kedvezményeket és a szabad helyeket. Ezt követően értesíteni fogjuk, valamint lehetőség szerint feltételes helyfoglalást készítünk az ajánlat garantálása érdekében. Ez Önnek semmilyen kötelezettséget nem jelent!
A megrendelés esetére felhívjuk figyelmét hogy Ön, mint az utazási szolgáltatás megrendelője, egyben az összes, az ajánlatkéréskor felsorolt résztvevőnek a képviselője is, megrendeléskor mint meghatalmazott jár el az utazási szerződés megkötésére. Ezúton felvállalja a megrendeléséből származó pénzügyi kötelezettségeket is. Az Ajánlatkérés, ill. Foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a foglalásra küldött Visszaigazolásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után jön létre!

A végleges árakat irodánk munkatársa igazolja vissza. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon elhelyezett gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Apartman, stúdió szálláshely esetén az egy főre megadott ár csak a teljes kapacitás betöltésénél érvényes, kivéve ha ettől eltérően jelöljük!

Helyfoglalási igénye alapján leellenőrizzük az aktuális kapacitást, az érkezés és távozás pontos időpontját, az aktuális árakat, díjakat. Ezután visszaigazolásunk alapján elkészül az utazási szerződés és tájékoztatjuk a további teendőkről. Az időpontok, árak, díjak változásának jogát az utazásszervezők - a végleges visszaigazolásig - fenntartják.

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.