Fedezze fel a szerelem szigetét!

Fedezze fel a szerelem szigetét!, Ciprus, Észak-Ciprus, 2017-11-20, Reggeli
Fedezze fel a szerelem szigetét!
  • Időpont:2017-11-20 - 11-27
  • Ellátás:Reggeli
  • Közlekedés:repülő
  • Utazás típusa:Körutazások
  • Időtartam:8 nap
  • Utazás ID:49771489
  • 49 990 Ft -0 %

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Leírás

1. NAP: Utazás Ciprusra
Utazás repülővel Budapestről Ciprus fővárosába, Nicosiába átszállásal. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe, Famagustába, mely a második legnagyobb város a török fennhatóság alatt álló Észak Cipruson. A kikötővel rendelkező település történelemi- és kulturális központ. Szállás: Famagusta környékén.

2. NAP: Famagusta
A görög Ammochostos szó jelentése „homokban elrejtett”. Ebből a névből alakult ki a középkorban a FAMAGUSTA vagy Mağusa elnevezés. A gyönyörű kikötőváros mediterrán stílusú épületeivel, meseszép tengerpartjával az utazók kedvelt célpontja. Felkeressük a zegzugos utcákkal gazdagított történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe. A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A velenceiek által emelt falak és védelmi rendszer az oszmánok elleni védekezést szolgálta. A keresztkupolás Szent Miklós-templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át a török hódítás során, de jellegzetes gótikus ívei még ma is jól felismerhetőek. A program zárásaként szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel. Felkeresünk egy szőnyegkereskedést is. Szállás: Famagusta környékén.

3. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program
Karpaz-félsziget, Kantara
Fakultatív program (ebéddel): az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították. A lélegzetelállító, aranyló-homokos tengerpart látványával nehéz betelni. A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye. Utunkat idilli tájon folytatjuk, kis falvak mellett, a Kantara-várig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket. A keresztes lovagvárat a középkorban alapították, az ellenséges támadások visszaverésére. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Famagusta környékén.

4. NAP: Szalamisz – Szent Barnabás kolostor – Kyrenia
A mai napon elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk, mely Tuzla és Szalamisz között magasodik. Az itteni keresztények számára ez a fontos szentély nagy jelentőséggel bír: emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz a Pedios folyó partjánál helyezkedik el. Az ókori városállam neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik. Jó állapotban megmaradt emlékei – a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek – bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak csodálatos világába, amikor Szalamisz nagy fontosságú antikváros volt. Folytatjuk utunkat Kyrenia-ba, melyet Ciprus gyöngyszemének is becéznek. Szállás: Kyrenia környékén.

5. NAP: Paphos/Dél-Ciprus Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel).
Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a közelmúlt politikai viharai megtépázták és ketté is szakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A törökök független államot kiáltottak ki Észak- Cipruson 1974-ben, de ezt a nemzetközi jog nem ismeri el. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit. Megtekintjük a mozaikokat, és 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő keretében bóklásszon kedvére és fedezze fel a környéket. Szállás: Kyrenia környékén.

6. NAP: Kyrenia
A mai kiránduláson feltárulnak Ön előtt Észak- Ciprus leggyönyörűbb városának titkai. A páratlan Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, elképesztő kilátást kínál Kyreniára. Ciprus nemcsak mitológiai háttérrel, hanem modern filmtörténeti érdekességgel is dicsekedhet: Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, a misztikus építményt inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában. Az Ötujj-hegységben (más néven Kyrenia-hegység) 713 méter magasan megbúvó Bellapais falucska neve a francia Abbaye de la paix elnevezésből származik, melynek jelentése „A béke kolostora”. Az apátság gótikus romjai a földközi-tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia elbűvölő kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik bőráruk vásárlására is, melyek szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

7. NAP: Nikosia
Ma Nikosia-val, Ciprus legnagyobb városával ismerkedünk. Karakterének egyik legjellegzetesebb vonása az a tény, miszerint Nikosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A Zöld Vonal választja el egymástól a déli, görögök által iranyított, és az északi, török fennhatóság alá tartozó részt. A történelmi városközponton átsétálva megérint majd minket a megelevenedő keleti varázs. A velencei falak, a Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset, a Selimiye-mecset a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A Buyuk Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát is élvezhetjük. Lehetőség ékszerek vásárlására. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

8. NAP: Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.
A kirándulások sorrendje változhat!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat
7 éjszakára szállás:
Minőségi, középkategóriájú hotelekben
7 reggelit
Magyar nyelvű idegenvezetést
Transzfereket
4 kirándulás AJÁNDÉK!
Famagusta kirándulás
Nicosia kirándulás
Salamisz kirándulás
Kyrenia kirándulás

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 36.400 Ft/fő
Amiket ajánlunk Önnek:
Vacsora: 29.990 Ft/fő/hét
Fakultatív programcsomag (Karpaz/Kantara, valamint Vidék és emberek-kirándulás ciprusi esttel): 31.600 Ft/fő
Helyszínen foglalható fakultatív kirándulás (Paphos): kb. 24.900 Ft/fő (kb. 80 euró/fő)
Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén):
október 3-tól november 7-ig: 7.100 Ft/fő/éj,
november 7-től november 28-ig: 6.200 Ft/fő/éj

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.