Párizs, Normadnia, Bretagne

Utazás keresés
Részletes keresés
Párizs, Normadnia, Bretagne - Franciaország - Párizs
Párizs, Normadnia, Bretagne
  • Időpontok:1 időpont
  • Ellátás:Reggeli
  • Közlekedés:autóbusz
  • Repulőtér:-
  • már 148 000 Ft-tól

Felszállás:

04:15 óra, Győr városháza oldala buszmegállóból05:30 óra, Sopron GYSEV pályaudvar elől04:30 óra, Szombathely vasútállomás (gazdabolt) elől 1. nap – Utazás rendszeres pihenőkkel Ausztrián és Németországon keresztül, Metzbe. Városnézés (St. Étienne katedrális, Igazságügyi Palota, óváros, Mosel folyó partja). Szállás Metzben.2. nap – Reggeli, majd utazás Párizsba, érkezés a kora délutáni órákban. Városnézés: Diadalív, Champs Elysee, Eiffel-torony. Fakultatív hajózás a Szajnán. Esti hangulat a Montmartreon, Sacre Coeur. Szállás Párizsban.3. nap – Reggeli után egész nap Párizs további látnivalói: Rodin Múzeum, Invalídusok temploma, Napóleon sírja, Louvre, St. Chapelle, Notra Dame. Szállás az előző helyen.4. nap – Reggeli, majd látogatás Givernyben: Monet, az impresszionista festő egykori műhelye és csodálatos parkja. Majd Rouen nevezetességei: katedrális, séta a Szajna parton, fabetétes házikók, az Óratorony és Jeane d’Arc vesztőhelye. Szállás Rouen környékén.5. nap – Reggeli után kirándulás a Camembert vidékén keresztül az óceánpartra. Utazás Étretatba, a partszakasz legszebb részén fekvő fürdőhelyre, ahol vadregényes fehér sziklafalak teszik különlegessé a tájat. Rövid szabadidő, fürdési lehetőség. Majd Normandia egyik legszebb kikötője, Honfleur következik. Ezután megtekinthetjük a román kori apátság romjait a festői szépségű Jumiéges-ben. Szállás az előző helyen.6. nap - Reggeli, majd utazás a Calvados hazáján keresztül Lisieux mesebeli kastélyához. Bayeux: gótikus katedrális, kormányzói palota, fából épített polgárházak. Megtekinthetjük a város legféltettebb emlékét, a Hódító Vilmos hadjáratát megörökítő 70 m-es faliszőnyeget a XI.sz-ból. Partraszállás Múzeum a kis halászfaluban, Arromanchesben. Szállás Arromanches környéken.7. nap - Reggeli, majd utazás Normandia legismertebb látnivalójához, Mont-St- Michaelbe, mely a Világörökség része. Az 1000 éves monumentális apátság megtekintése az óceán partján, gyönyörű panoráma az apály-dagály vidékére. Továbbutazás Bretagne romantikus kisvárosába: Dinan középkori falakkal körülvett óvárosa, Dinard népszerű fürdőhelye. Fakultatív osztrigatelep látogatás, kóstolással, szakvezetéssel. Szállás Dinard környékén.8. nap - Reggeli után látogatást teszünk a „kalózok városába”, Saint Maloba, mely a XVIII. századi Franciaország egyik legfontosabb kikötőjének számított. Látogatás egy tipikus francia sajtüzemben, vásárlási lehetőség. Továbbutazás Chartres-ba, Közép-Franciaország egyik legismertebb gótikus katedrálisának, zarándokhelyének megtekintése. Utazás Reimsbe, a szállás elfoglalása.9. nap - Reggeli után városnézés Reimsben, hangulatos belváros és a „Mosolygó Angyal” székesegyháza. Utazás Magyarország felé, rendszeres pihenők tartásával. Érkezés az indulási helyekre az éjszakai órákban.  Részvételi díj:           
148.000 Ft /fő


Egyágyas felár:        
45.000 Ft


Ellátás:
reggeli


Félpanziós felár:
38.500 Ft /fő (8 alkalommal vacsora)


Belépők:
kb. 120 €/fő + IFA


Fakultatív hajózás Szajnán
15 €/fő


Fakultatív osztrigatelep látogatás
18 €/fő 

Az ár tartalmazza

A részvételi díj és annak érvényességeA részvételi díj minden útnál személyenként értendő 2 ill. 3 ágyas elhelyezéssel.Tartalmazza: az utazás költségeit, a szállásköltségeket, a programban szereplő ellátást, a magyar nyelvű idegenvezetést, ÁfátA katalógus árkalkulációja 2017. dec. 1-jei árfolyam alapul vételével készült: 1 EUR=305 Ft. Amennyiben a devizaárfolyam a fenti értéket tartósan és jelentősen (6 %-ot meghaladóan) változik, a Jakab Reisen jogosult a részvételi díjra és felárakra arányos árfolyampótlékot felszámítani. Az üzemanyag áraknak időközi jelentős emelkedése esetén jogosult a Jakab Reisen a részvételi díjat méltányosan módosítani. Ha az áremelkedés a 8 %-ot meghaladja, Ön az utazástól jogosult elállni, és a teljes befizetett részvételi díj visszajár Önnek.Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40 %-aHátralék: legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kérjük kiegyenlíteni szíveskedjék. Az egynapos utak esetén kérjük, jelentkezéskor a teljes összeget befizetni szíveskedjenek.Belépőket, helyi közlekedési eszközök díját (hajók, drótkötélpályák, fogaskerekű, stb.) a részvételi díj nem tartalmazza. A programoknál megadott belépődíjak tájékoztató jellegűek, a helyszínen fizetendőek és nem kötelező érvényűek.ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY: Amennyiben 2018. március 10-ig foglal bármely többnapos utunkra, előleg fizetés esetén 5% kedvezményt, teljes összeg fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból!  

Az ár nem tartalmazza
Biztosítás, fakultatív programok

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás és stornóbiztosítás irodánkban külön köthető. (Colonnade)

Fakultatív programokat általában min. 15 fő jelentkezése esetén szervezünk.

Utazásról
Autóbuszok, utaztatás

Programjainkban és számos egyéb buszos megrendeléseink egyidejűsége szükségessé teszi, hogy kirándulásainkhoz a sok éve jól bevált, szinte állandó, megbízható buszos vállalkozások kiváló, minden EU normáknak megfelelő autóbuszait – Mercedes, Man, Bova, Setra - vegyük igénybe.

Az autóbusz ülései dönthetők, szélesíthetők. Az utolsó sorban csak kis mértékben dönthetők. Karneváli utak kivételével programjainkban egyáltalán nem szerepel éjszakai utazás. Az autóbuszon kérjük a dohányzás mellőzését!

Kérjük az indulási időpontok mindenkori pontos betartását!

A későn érkező utasokra az idegenvezető az adott helyzettől függően max. 15-20 percet tud várni. A nem megjelent (no show) utasok részvételi díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Az autóbuszon történő fix ülőhely foglalását az autóbuszok típusának eltérései miatt nem tudjuk 100 %-ban garantálni, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Ön a kívánt helyre tudjon leülni.

Hosszabb utazásoknál gépkocsivezetőink kb. 3-4 óránként rendszeres pihenőt tartanak. Az autóbuszon található WC-t kérjük, csak végszükség esetén használják

Idegenvezetés

Irodánk jól felkészült, a cél országot jól ismerő, szakképzett, regisztrált idegenvezetőket alkalmaz valamennyi utazásunkhoz. Az egyes országok, városok helyi rendelkezésétől függően előfordulhat, hogy az adott nevezetesség (múzeum, templom stb.) közvetlen környezetében nem, vagy csak korlátozottan adhat információt. Ebben az esetben a tájékoztatás az autóbuszon történik. Sok városban helyi idegenvezetőket igénybe veszünk, így még hitelesebb, aktuális információkhoz juthatnak Utasaink. Legtöbb programunkon ebben az évben is az idegenvezető: Jakab Adrienn vagy Jakab Péter.

 

Szállás

Szállodák, ellátás

Irodánk munkatársai, illetve helyi partnereink rendszeresen ellenőrzik a szálláshelyek minőségét.

Szállodai kategóriák: az adott ország besorolásainak felelnek meg, ezek eltérhetnek a magyarországi kategóriáktól! Minden utazásra középkategóriájú ***/** szállást foglalunk Utasainknak. A programokban szereplő szállásokról részletes felvilágosítást irodánkban személyesen szívesen adunk Önnek.

Szállodai elhelyezés: valamennyi utunkon 2-3 ágyas, zuhanyzós, WC-vel ellátott szobát biztosítunk. Egyágyas felár: azoknak az Utasoknak kell megfizetniük, akik egyágyas elhelyezést vesznek igénybe. Amennyiben valaki társítást vállal, és sikerül társat találni az út indulásig, értelemszerűen kétágyas elhelyezést kapnak. Amennyiben a társítás nem valósul meg, az egyágyas felár fizetendő!

Félpanzió: reggeli és az adott országra jellemző vacsora (2 fogás vagy 3 fogás). Késő esti érkezés (általában 22 óra után) esetén előfordulhat, hogy a szálloda hideg vacsorát biztosít. Italfogyasztás egyénileg fizetendő.

Idegenforgalmi adók: Városonként, hotelenként eltérő, melyeket sokszor évközben is változtatnak a szállásadók. Ezért ezeket a belépőkkel együtt kérjük az autóbuszon, idegenvezetőnknek külön megfizetni szíveskedjenek. Általában 2,-3,-4 €/fő/éj

Egyéb megjegyzés

Indulási és érkezési helyszínek

Soproni indulás helyszíne: GYSEV vasúti pályaudvar Spar oldala.
További indulási és érkezési helyszínek többnapos útjaink esetében:

Transzferdíj nincs

Transzferdíj (az út indulása előtt és érkezése után)

GYŐR - Vasútállomás elől

MOSONMAGYARÓVÁR - Shell kút (Futura) 4.000 Ft/fő

CSORNA - Margit kórház

SZENTGOTTHÁRD, PÁPA, KESZTHELY,

KAPUVÁR - Szt. Anna templom előtt

VESZPRÉM, AJKA, CELLDÖMÖLK:5000 Ft/fő

SZOMBATHELY - Vasútállomás elől

KOMÁROM: 4000 Ft/fő

KŐSZEG - Várparkoló

 

KÖRMEND - OMV Benzinkút - 86-os úton (néhány útnál megjelölve)

 

SÁRVÁR - Várparkoló

 

KOMÁROM - Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)

 

TATA - Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)

 

 

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

Ma Počasí v Paříž - transparent 1°C
Holnap Počasí v Paříž - transparent -6 - -1°C
02-28 Počasí v Paříž - transparent -7 - 0°C
03-01 Počasí v Paříž - transparent -2 - 3°C

Nem elérhető időpontok