Csodálatos királyi városok

Csodálatos királyi városok, Marokkó, 2018-02-16, Reggeli
Csodálatos királyi városok
  • Időpont:2018-02-16 - 02-23
  • Ellátás:Reggeli
  • Közlekedés:repülő
  • Utazás típusa:Körutazások
  • Időtartam:8 nap
  • Utazás ID:53463695
  • starstarstarstar
  • 99 990 Ft -0 %

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás

1. NAP: Repülés Marokkóba
Repülés Budapestről Marokkóba. Érkezés Marrakesh-be. Idegenvezetőnk a reptéren üdvözli Önt, majd transzfer a hotelbe, ahol egy frissítő teát fogyaszthatnak el utasaink. Szállás: Marrakesh.

2. NAP: Marrakesh – Beni Mellal – Fez
A mai naptól Marokkó időtlen szépségébe, elvarázsolt keleti mesevilágába feledkezhetünk bele. A reggelit követően Beni Mellal felé indulunk, Kalat Sraghna-n és El Attaouia-n keresztül, miközben a Közép-Atlasz-hegység festői vonulatainak-lankáinak képe kísér minket. Gyönyörű cédrus- és eukaliptuszerdők zöldjébe, folyók kékjébe káprázik bele a szemünk, miközben megérkezünk az 1665 méter magasan fekvő Irfane hegyi faluba. A késő délutáni órákban fogunk megérkezni Fezbe. Szállás: Fez.

3. NAP: Fez – Meknes
A reggeli után Fez, a királyság spirituális központja képezi programunk újabb állomását. Fez el Bali, az óváros szintén az UNESCO- Világörökség része. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a teológiai iskola, az Attarine medresze, a Karaouine mecset, mely a világ egyik legrégebben alapított egyeteme is (kívülről tekintjük meg), a Nejjarine-szökőkút, a bőrcserzők negyede és a hangulatos bazárok. A Fez el Jadid városrészben a Királyi Palota (mely a nyilvánosság számára nem látogatható) és a zsidó negyed által tovább színesedik Fezről kialakított képünk. A következő állomásunk Meknes (UNESCO-Világörökség). Útba ejtünk egy szőnyegszövő-műhelyt is, ahol csodálattal adózhatunk a marokkói nők tehetségének. Meknest Moulay Ismail szultán virágozatta fel. A híres El Hedim tér, a Bab Khemis, a 17. századból származó kapu, a világhíres Bab Mansour kapu, mind-mind hozzájárulnak a királyi város különleges hangulatához. Szállás: Meknes.

4. NAP: Meknes – Volubilis – Rabat – Casablanca
A reggeli elfogyasztása után Volubilis római időkből származó romvárosa mesél majd nekünk letűnt időkről, mely az UNESCO-Világörökség kincseit gazdagítja. Majd Rabat felé tartunk, mely a királyság mediterrán éghajlatú fővárosa. A négy királyi város egyikét pálmafák övezte sugárútjaival, az Atlanti-óceán szikrázó kékségével, arab mesék világát idéző időtlen épületeivel bizonyosan a szívünkbe zárjuk majd. A panoráma buszos városnézés során a királyi palota sugárútja és falai, a Hasszán-torony, V. Mohamed mauzóleuma, mind Rabat titkait tárja fel előttünk. Utazás Casablancába. Szállás: Casablanca.

5. NAP: Casabalanca – Marrakesh
A reggeli után a romantikus lelkűek és a filmrajongók álma válik valóra, ugyanis a mai napon Casablancát, az 1942-ben készült, azonos című romantikus dráma helyszínét ismerhetjük meg. Az Atlanti-óceán partjának metropolisza ma Marokkó pénzügyi és gazdasági központja, az UNESCO-Világörökség része. A városnézés során megcsodálhatjuk a fenséges II. Hasszán mecsetet (kívülről), majd töltse kedvére az időt. Az óceánparti városrészen a festői Corniche, azaz a promenád, a bíróság, és a V. Mohammed tér látványa bűvöl el minket. Ezt követően utazás Marrakesh-be. Szállás: Marrakesh

6. NAP: Marrakesh
A reggeli után Marrakesh csodáival ismerkedünk (UNESCO-Világörökség). Az Atlasz-hegység ölelésében megbújó Vörös Várost a Dél Gyöngyének is becézik. Felkeressük a Koutoubia mecsetet, mely Marrakesh egyik legszebb épülete, a Bahia palotát, a 12. században létrehozott Menara-kerteket, ahol az olajfa ligeteknek pompás hátteret a tiszta időben jól kivehető Atlasz-hegység biztosít. Meglátogatunk egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát. Egy divatbemutatón való részvételt követően vásárolhatunk is a szebbnél-szebb ékszerekből és bőrárukból. Délután a keleti tündérmesék világa elevenedik meg előttünk az Djemaa el Fna főtéren, a város egyik legvarázslatosabb helyén, ahol Marokkó és egyben Afrika legnagyobb piaca kápráztat el minket kígyóbűvölőivel, akrobatáival, ételárusaival, zenészeivel, majomidomárjaival, kávézóival. Szállás: Marrakesh.

7. NAP: Marrakesh
Reggeli után szabadidő, fedezze fel kedvére a környéket, pihenjen, vagy vegyen részt FAKULTATÍV programon! Szállás: Marrakesh.

8. NAP: Hazautazás
A busz a repülő indulásához igazodva viszi ki Önt a repülőtérre.

Fontos Információk!
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a visszautazástól még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Javasoljuk a Kultúra-és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, és vacsorákat.
Fakultatív program vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség.
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Beutazással kapcsolatos tudnivalók
A belépésnél ügyelni kell arra, hogy a marokkói határőr a beutazási pecsétet és a regisztrációs számot bepecsételje az útlevélbe, mivel ezek igazolják
a legális belépést az országba. Ezek hiányában a tartózkodás illegálisnak is minősülhet. Az országba be- és kilépés során minden alkalommal egy regisztrációs nyomtatványt kell kitölteni az utazással kapcsolatos főbb információkról, amelyet az úti okmány ellenőrzésnél kérnek el a marokkói határőrök (személyes adatok, úti okmány adatai, utazás célja, szálláshely címe). A nyomtatványok beutazáskor a repülőgépen kerülnek kiosztásra, kiutazáskor pedig a repülőtereken vannak kihelyezve, általában a poggyászfeladó pultoknál.

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat
Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket
Modern, légkondicionált buszokkal.
7 éjszakára szállást:
4* minőségi hotelekben
7 reggelit
Az utazás minden napján svédasztalos reggeli.
Magyar nyelvű csoportkísérőt
Kollégánk ott tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll rendelkezésükre.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 59.800 Ft/fő
Amiket ajánlunk Önnek:
Kultúra- és vacsoracsomag (7 vacsora, az alap programhoz tartozó belépők, idegenvezetés): 37.999 Ft/fő
Mely az alábbi kirándulásokat is tartalmazza:
• Beni Mellal-kirándulás
• Fez-kirándulás
• Meknes-kirándulás
• Volubilis és Rabat-kirándulás
• Casablanca-kirándulás
• Marrakesh-kirándulás
Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 2018-ban: 56.000 Ft/fő/hét

Fakultatív programok

Fakultatív program vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, a helyi szolgáltatók szervezésében. Az árak és a programok tájékoztató jellegűek.


Tervezett fakultatív programok:


• CASABLANCA BY NIGHT
Ár: kb. 15,- €/fő


• ESSAOUIRA városnézés
Ár: kb. 45,- €/fő


• FEZ BY NIGHT
Ár: kb 20,- €/fő


• MARRAKESH CHEZ ALI FANTASIA SHOW
Ár kb. 38,- €/fő
Esti program egy sivatagi oázisban, kulturális jellegű, zenével, tánccal, akrobatákkal.


• CASABLANCA
II. Hasszán mecset belülről, új medina, stb.
(A programleírásban említett nevezetességek benne vannak az alapárban, ez a program azon felül vásárolható meg.)
Ár: kb. 20 € /fő

Hotel

Szállás négycsillagos hotelekben, a programleírásban megnevezett városok környékén.

Járatok

2018.02.16 FR4098 BUD – RAK 13:00 – 16:15
2018.02.23 FR4099 RAK – BUD 16:40 – 21:55


2018.02.23 FR4098 BUD – RAK 13:00 – 16:15
2018.03.02 FR4099 RAK – BUD 16:40 – 21:55


2018.03.02 FR4098 BUD – RAK 13:00 – 16:15
2018.03.09 FR4099 RAK – BUD 16:40 – 21:55


2018.03.09 FR4098 BUD – RAK 13:00 – 16:15
2018.03.16 FR4099 RAK – BUD 16:40 – 21:55


2018.03.16 FR4098 BUD – RAK 13:00 – 16:15
2018.03.23 FR4099 RAK – BUD 16:40 – 21:55


A járattal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek, változás ezekben előfordulhat.
(BUD=Budapest; RAK=Marokkó)

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek