Isztriai kirándulás

Utazás keresés
Részletes keresés
Isztriai hétvége - Horvátország - Isztria - Pula
Isztriai hétvége
  • Időpontok:1 időpont
  • Ellátás:Reggeli
  • Közlekedés:autóbusz
  • Repulőtér:-
  • már 49 500 Ft-tól

A szervező utazási iroda megjelölése: Isztriai kirándulás

Felszállás:

04:30 óra, Győr, városháza oldala buszmegállóból

06:00 óra, Sopron, GYSEV pályaudvar elöl

07:15 óra, Szombathely, vasútállomás (gazdabolt) elöl

08:15 óra, Körmend, OMV benzinkút 86-os úton  1. nap – Utazás Szlovénián keresztül, megálló Trojanenál, az óriásfánkjairól ismert pihenőhelyen. Továbbutazás Horvátországba, érkezés Rovinjba a délutáni órákban. A kiálló szirtfokra épült város festői szépségű. Városnézés: a dombtetőre épült Szt. Eufémia templom, panoráma a tengeri öblökre és a városra, majd séta az óvárosban (szűk sikátorok, városkapuk, mozgalmas kikötő..). A szállás elfoglalása Rovinj környékén.

2. nap – Reggeli után látogatás Pulába, mely az Isztriai félsziget legnagyobb és legépebb római kori emlékével rendelkezik: az Amfiteátrum, mely méretét tekintve a római Colosseumnál is nagyobb. További római emlékek (Augustus templom, Sergius-diadalív, kettős kapu) mellett további látnivalókat is felkeresünk a hangulatos belvárosban. Továbbutazás Porecbe, mely az egyik legkedveltebb üdülőváros a félszigeten. Emellett számos értékkel rendelkezik, városszerkezete az ősi római mintájára épült, hangulatos, kanyargós, mediterrán hangulatú utcákkal, tengerparti promenáddal. Városnézés, szabadidő. Szállás ugyanott. 3. nap – Reggeli után Opatiján keresztül utazás Rijekába. A nagy kikötőváros szép látnivalóinak megtekintése: panoráma az öbölre a Trsat Várból, Csodatévő Szűzanya templom, majd a magyar történelem nyomainak felkeresése, a kikötő mentén, Szt. Vitus dóm és a Korzó. Rövid szabadidő, majd utazás Magyarország felé, érkezés a késő esti órákban az indulási helyekre.

     Részvételi díj:           
49.500 Ft /fő


Egyágyas felár:        
9.000 Ft


Ellátás:
reggeli


Félpanziós felár:
12.000 Ft/fő (2 alkalommal vacsora)


Belépők:
kb.200 HRK /fő + ifa 

 

Az ár tartalmazza

A részvételi díj és annak érvényességeA részvételi díj minden útnál személyenként értendő 2 ill. 3 ágyas elhelyezéssel.Tartalmazza: az utazás költségeit, a szállásköltségeket, a programban szereplő ellátást, a magyar nyelvű idegenvezetést, ÁfátA katalógus árkalkulációja 2017. dec. 1-jei árfolyam alapul vételével készült: 1 EUR=305 Ft. Amennyiben a devizaárfolyam a fenti értéket tartósan és jelentősen (6 %-ot meghaladóan) változik, a Jakab Reisen jogosult a részvételi díjra és felárakra arányos árfolyampótlékot felszámítani. Az üzemanyag áraknak időközi jelentős emelkedése esetén jogosult a Jakab Reisen a részvételi díjat méltányosan módosítani. Ha az áremelkedés a 8 %-ot meghaladja, Ön az utazástól jogosult elállni, és a teljes befizetett részvételi díj visszajár Önnek.Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40 %-aHátralék: legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kérjük kiegyenlíteni szíveskedjék. Az egynapos utak esetén kérjük, jelentkezéskor a teljes összeget befizetni szíveskedjenek.Belépőket, helyi közlekedési eszközök díját (hajók, drótkötélpályák, fogaskerekű, stb.) a részvételi díj nem tartalmazza. A programoknál megadott belépődíjak tájékoztató jellegűek, a helyszínen fizetendőek és nem kötelező érvényűek.ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY: Amennyiben 2018. március 10-ig foglal bármely többnapos utunkra, előleg fizetés esetén 5% kedvezményt, teljes összeg fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból!  

Az ár nem tartalmazza
Biztosítás, fakultatív programok

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás és stornóbiztosítás irodánkban külön köthető. (Colonnade)

Fakultatív programokat általában min. 15 fő jelentkezése esetén szervezünk.

Utazásról
Autóbuszok, utaztatás

Programjainkban és számos egyéb buszos megrendeléseink egyidejűsége szükségessé teszi, hogy kirándulásainkhoz a sok éve jól bevált, szinte állandó, megbízható buszos vállalkozások kiváló, minden EU normáknak megfelelő autóbuszait – Mercedes, Man, Bova, Setra - vegyük igénybe.

Az autóbusz ülései dönthetők, szélesíthetők. Az utolsó sorban csak kis mértékben dönthetők. Karneváli utak kivételével programjainkban egyáltalán nem szerepel éjszakai utazás. Az autóbuszon kérjük a dohányzás mellőzését!

Kérjük az indulási időpontok mindenkori pontos betartását!

A későn érkező utasokra az idegenvezető az adott helyzettől függően max. 15-20 percet tud várni. A nem megjelent (no show) utasok részvételi díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Az autóbuszon történő fix ülőhely foglalását az autóbuszok típusának eltérései miatt nem tudjuk 100 %-ban garantálni, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Ön a kívánt helyre tudjon leülni.

Hosszabb utazásoknál gépkocsivezetőink kb. 3-4 óránként rendszeres pihenőt tartanak. Az autóbuszon található WC-t kérjük, csak végszükség esetén használják

Idegenvezetés

Irodánk jól felkészült, a cél országot jól ismerő, szakképzett, regisztrált idegenvezetőket alkalmaz valamennyi utazásunkhoz. Az egyes országok, városok helyi rendelkezésétől függően előfordulhat, hogy az adott nevezetesség (múzeum, templom stb.) közvetlen környezetében nem, vagy csak korlátozottan adhat információt. Ebben az esetben a tájékoztatás az autóbuszon történik. Sok városban helyi idegenvezetőket igénybe veszünk, így még hitelesebb, aktuális információkhoz juthatnak Utasaink. Legtöbb programunkon ebben az évben is az idegenvezető: Jakab Adrienn vagy Jakab Péter.

 

Szállás

Szállodák, ellátás

Irodánk munkatársai, illetve helyi partnereink rendszeresen ellenőrzik a szálláshelyek minőségét.

Szállodai kategóriák: az adott ország besorolásainak felelnek meg, ezek eltérhetnek a magyarországi kategóriáktól! Minden utazásra középkategóriájú ***/** szállást foglalunk Utasainknak. A programokban szereplő szállásokról részletes felvilágosítást irodánkban személyesen szívesen adunk Önnek.

Szállodai elhelyezés: valamennyi utunkon 2-3 ágyas, zuhanyzós, WC-vel ellátott szobát biztosítunk. Egyágyas felár: azoknak az Utasoknak kell megfizetniük, akik egyágyas elhelyezést vesznek igénybe. Amennyiben valaki társítást vállal, és sikerül társat találni az út indulásig, értelemszerűen kétágyas elhelyezést kapnak. Amennyiben a társítás nem valósul meg, az egyágyas felár fizetendő!

Félpanzió: reggeli és az adott országra jellemző vacsora (2 fogás vagy 3 fogás). Késő esti érkezés (általában 22 óra után) esetén előfordulhat, hogy a szálloda hideg vacsorát biztosít. Italfogyasztás egyénileg fizetendő.

Idegenforgalmi adók: Városonként, hotelenként eltérő, melyeket sokszor évközben is változtatnak a szállásadók. Ezért ezeket a belépőkkel együtt kérjük az autóbuszon, idegenvezetőnknek külön megfizetni szíveskedjenek. Általában 2,-3,-4 €/fő/éj

Egyéb megjegyzés

Indulási és érkezési helyszínek

Soproni indulás helyszíne: GYSEV vasúti pályaudvar Spar oldala.
További indulási és érkezési helyszínek többnapos útjaink esetében:

Transzferdíj nincs

Transzferdíj (az út indulása előtt és érkezése után)

GYŐR - Vasútállomás elől

MOSONMAGYARÓVÁR - Shell kút (Futura) 4.000 Ft/fő

CSORNA - Margit kórház

SZENTGOTTHÁRD, PÁPA, KESZTHELY,

KAPUVÁR - Szt. Anna templom előtt

VESZPRÉM, AJKA, CELLDÖMÖLK:5000 Ft/fő

SZOMBATHELY - Vasútállomás elől

KOMÁROM: 4000 Ft/fő

KŐSZEG - Várparkoló

 

KÖRMEND - OMV Benzinkút - 86-os úton (néhány útnál megjelölve)

 

SÁRVÁR - Várparkoló

 

KOMÁROM - Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)

 

TATA - Tesco parkoló (néhány útnál megjelölve)

 

 

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Ma Počasí v Pula - transparent 28°C
Holnap Počasí v Pula - transparent 21 - 28°C
07-20 Počasí v Pula - transparent 23 - 28°C
07-21 Počasí v Pula - transparent 24 - 28°C